DeeldeZon Antwerpen zuidrand

In de stad Boechout ligt op het dak van de gemeentelijke Jan Frans Willemschool de zonne-installatie van 15,7 kWp. Deze staat in verbinding met de laadpaal in het midden van het Jef Van Hoofplein. Bij deze laadpaal is een Renault Zoë van Partago gekoppeld. Deze deelauto is een van de meest gebruikte deelauto van de deelauto’s die Partago in België heeft staan.

In de stad Mortsel ligt op het dak van theatergezelschap de FENIKS/Walpurgis ook een zonnedak van 13,8 kWp met daaraan gekoppeld een deelauto. Aan dit energie-ecosysteem ligt ook een zoutwaterbatterij gekoppeld dat de verschillende energiestromen meet met op maat gemaakte software. Een tweede zonnedak is op de Academie Muziek, Woord en Dans in de Eggestraat gerealiseerd. Deze zonne-installatie heeft een vermogen van 19,8 kWp.

In Lint wordt binnenkort een zonne-installatie gerealiseerd op de daken van WZC De Zonnestraal. Aan deze installatie wordt een Nissan Leaf gekoppeld.

In Bonheiden ligt een zonne-installatie op de daken van het gemeentebestuur en de bibliotheek van 76,9 kWp. Aan deze installatie zijn verschillende Partago deelauto’s gekoppeld. Deze staan in de parking onder het gebouw. Deze deelauto’s kunnen worden gebruikt door inwoners en personeel van de gemeente. Zo stimuleert de gemeente deelmobiliteit.

Neem voor meer informatie contact op met projectleider Sophie Loots via info@zuidtrant.be.