bidirectioneel laadpunt deeldezon

Breda krijgt eerste V2G laadpaal DeeldeZon

Het eerste bidirectionele V2G laadpunt van DeeldeZon is geplaatst in Breda. Deze paal markeert letterlijk en figuurlijk de start van het DeeldeZon-project in Nederland. Dit is een bijzondere mijlpaal. We kunnen nu beginnen met het uitrollen van deelauto’s als wijkaccu’s.

Breda is naast Venlo de tweede stad in Nederland die meedoet aan DeeldeZon. De plannen gaan nu richting uitvoering. Deze eerste bidirectionele laadpaal is een eerste stap. Buurauto gaat in samenwerking met bedrijfsvereniging 3B-O op het duurzame bedrijventerrein Minvervum/Takkebijster in Breda vier deelauto’s inzetten. Twee daarvan zijn speciaal bedoeld voor DeeldeZon. Bij het trendsettende bedrijf Power Research Electronics (PRE) is in dit kader de eerste bi-directionele laadpaal gerealiseerd.

‘Door de komst van de laadpaal kunnen de buurauto’s functioneren als wijkaccu’s voor opslag van lokaal opgewekte zonne-energie’, zegt Johan Janse van Zonnova. Hij is één van de partners van DeeldeZon. De komende tijd zullen op meer plekken bi-directionele laadpalen worden geplaatst.