Veilig gebruik deelauto’s

DeeldeZon werkt met deelauto’s. In de corona-crisis worden die logischerwijs minder gebruikt. Maar ze zijn nog wel beschikbaar voor mensen die vanwege noodzakelijke activiteiten hun huis uit moeten. Hiervoor gelden momenteel bijzondere regels om jezelf en elkaar niet te besmetten.

Desinfecterende gel of spray
Wanneer je een deelauto gebruikt, vragen we de gebruikers om desinfecterende gel, doekjes of spray te gebruiken. Vergeet niet alleen de binnenkant te desinfecteren, maar ook de acculader- en klep aan de buitenkant!

Zonder ziekteverschijnselen
Wanneer je last hebt van kuchen, hoesten, niesen, temperatuurverhoging of andere ziekteverschijnselen, is het gebruik van de deelauto’s verboden.

Tips van gebruikers
We vragen deelautogebruikers goed hun handen te wassen, met desinfecterende zeep. Andere tips van deelautogebruikers zijn het dragen van plastic of gewone handschoenen en een mondkapje, lichte sjaal of bandana als mondbedekking wanneer je het huis verlaat.

Samen door de crisis
Tijdens de quarantaine moet veel mensen er soms toch nog even uit. Door deze regels in acht te nemen, zorgen we er samen voor dat de deelauto’s nog steeds veilig in gebruik zijn. Ook bieden veel partners een korting aan.

Samen gaan we door de corona-crisis.