Nieuwsbrief DeeldeZon – schrijf je in voor de partnerupdate

DeeldeZon is een innovatief project en koploper op het gebied van gedeelde mobiliteit, bidirectioneel laden en smart charging. Hierbij stuiten wij telkens op nieuwe bevindingen, partners en uitdagingen. Daarover houden wij onze partners op de hoogte. Meedraaien in onze update? Vul dan hier uw e-mail in:


Onze update verschijnt tweemaandelijks en bevat afwisselend interviews met wethouders en Schepen van de deelnemende gemeenten, updates over nieuwe partnergemeenten en technologische updates en/of best practices.

We zien u graag!
Team DeeldeZon

DeeldeZon is een project waarbij zes innovatieve partners op verschillende locaties binnen Vlaanderen en Zuid-Nederland deelauto’s lanceren met een bidirectionele of smart-charging laadpaal. Met deze slimmere laadpalen fungeert de accu van de elektrische auto als een batterij voor de zonne-energie. De zonne-energie wordt opgewekt vanaf een dak van een publiek gebouw in de wijk. Inmiddels zijn er ruim tien gemeenten en locaties aangesloten bij DeeldeZon.

Bidirectionele laadpaal. Deze laadpaal kan de auto opladen en ontladen, waardoor de accu van een elektrische auto fungeert als batterij voor duurzame energie.