Nieuwsblad BE: Cambio autodelen vindt zijn weg naar Machelen

28 september 2021

Robin De Becker

Het autodeelsysteem Cambio is sinds deze week ook actief in Machelen. Aan het gemeentehuis staan voortaan twee volledig elektrische wagens die ontleend kunnen worden door inwoners van de gemeente. Het unieke aan de wagens is dat ze zo veel mogelijk op zonnestroom rijden. Zo worden de zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis verbonden met de slimme laadpalen.

Met de invoering van het systeem hoopt de gemeente vooral ook de parkeerdruk te laten afnemen. “Cambio is financieel interessant voor wie weinig met de wagen rijdt. Brandstof, pechverhelping, verzekering zijn inbegrepen”, zegt Geert Gisquière van Cambio.

Wie één van de deelwagens wil gebruiken, betaalt een maandelijks abonnement naargelang het gebruik. Wie zich voor het einde van het jaar nog inschrijft, krijgt de instapkosten van 35 euro terug van de gemeente. In ons land zijn er al 50.000 gebruikers voor de circa 1.600 Cambio-deelwagens in meer dan 50 Vlaamse steden en gemeenten.