Lint

In Lint wordt binnenkort een zonne-installatie gerealiseerd op de daken van WZC De Zonnestraal. Aan deze installatie wordt een Nissan Leaf gekoppeld.

Delen in duurzame transitie

DeeldeZon bundelt kennis van zeven innovatieve partijen om als één van de eerste ter wereld zonne-energie op te slaan in elektrische deelauto’s, de ‘vehicle-to-grid-methode’. De energie wordt later weer gebruikt op piekmomenten. De techniek is de belofte voor de toekomst op het gebied van duurzame energie.

Zo werkt het

Elektrische deelauto’s worden opgeladen met zonne-energie van aangesloten zonnecellen. Deelnemers kunnen de auto reserveren. Op momenten dat de auto niet in gebruik, wordt de accu – wanneer dit wordt ondersteund door het netwerk – ingezet om de zonne-energie terug te leveren aan het energienetwerk.

De accu van de elektrische auto krijgt door DeeldeZon een belangrijke dubbelfunctie. Niet alleen voor het aandrijven van de deelauto, maar ook voor het opvangen van een energiepiek zonder de gebruikelijke achtervang met grijze stroom.

Ons doel is het opzetten van minstens 80 zonnedaken, 80 bi-directionele laadpalen en 150 elektrische deelauto’s binnen Vlaanderen en Zuid-Nederland. We monitoren en delen hierbij onze kennis, om zo de duurzame transitie wereldwijd te versnellen. De impact van onze verschillende projecten monitoren we nauwgezet en vergelijken we met elkaar, zodat pionierende partijen deze informatie kunnen gebruiken in de opzet van duurzame projecten.