Machelen

 

Machelen investeert in innovatieve en duurzame deelmobiliteit 

De gemeente Machelen stelt vanaf de zomer van 2021 twee elektrische deelwagens ter beschikking aan haar inwoners. Deze elektrische wagens zullen opgeladen worden op zonne-energie dankzij zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis. Deze zonnepanelen staan tegelijkertijd ook in voor een groot deel van het energieverbruik van het gemeentehuis.

Duurzame mobiliteit 

Machelen kiest voluit voor een groen en duurzaam mobiliteitsbeleid én voor innovatie. Met dit project van DeeldeZon heeft de gemeente heeft er immers voor gekozen om mee te werken aan een vernieuwend onderzoek naar duurzame energie. Zo wordt onderzocht welke rol de elektrische wagen kan hebben in de opslagcapaciteit van zonne-energie. 


Duurzame organisatie 

Op het dak van het gemeentehuis worden zonnepanelen geplaatst. Deze geven energie aan de deelwagen. Dankzij de vernieuwende technologie van een terugleverende laadpaal, zal de deelwagen ook energie kunnen teruggeven aan het gemeentehuis.  

Deelwagen 

Zowel de eigen diensten als onze inwoners zullen gebruik kunnen maken van deze deelwagen. De wagen reserveren zal eenvoudig kunnen via een app van de autodeelaanbiederHet eigen wagenpark van de gemeente zal dankzij dit project kunnen verkleinen. 

Machelen staat hierdoor mee aan de wieg als pionier van deze innovatie.