Elektrische deelwagen komt naar Boechout en zuidrand

Het Laatste Nieuws (HLN):

Vanaf midden november kan je in Boechout gebruik maken van een deelwagen van het Gentse bedrijf Partago. Het gaat om een elektrische wagen die je via een app kan gebruiken. Tegen 2020 wil het bedrijf twintig deelwagens in de zuidrand van Antwerpen.
Je ziet ze steeds vaker in het verkeer opduiken: deelwagens. Binnenkort wordt ook de zuidrand van Antwerpen een gebied waar deelwagens steeds vaker zullen opduiken. Dat is althans de bedoeling van het Gentse Partago. Op 12 november lanceert het bedrijf een eerste elektrische deelwagen op het Jef Van Hoofplein in Boechout. “Het gaat om een samenwerking met Zuidrand en past binnen het project “Deel de Zon”.

Zonnepanelen
Zuidrand zorgt voor de zonnepanelen die de wagen kan opladen, wij leveren de wagen”, vertelt Jenneke Van Cromphaut van Partago. Anders dan in een klassiek bedrijf, zijn de gebruikers zelf eigenaar van het bedrijf. Je betaalt 500 euro voor twee aandelen. Die gelden als waarborg voor de wagen en leveren je een stem op tijdens de algemene vergadering. “Wil je na twee jaar stoppen, dan krijg je dat geld terug”, aldus Jenneke. De auto’s staan 24 uur op 7 klaar voor gebruik. Met je smartphone reserveer je een auto en open je de deuren. Als gebruiker kan je kiezen tussen een abonnementsformule of een prepaid formule waarbij je een aantal kilometers krijgt die je kan opgebruiken. “Tegen december zijn er ook drie van onze wagens te vinden in Mortsel.”

Je moet de wagen wel telkens achterlaten in een bepaald gebied, in de buurt van een laadpaal. (ADA)