Mortsel en Boechout krijgen dit jaar nog elektrische deelauto’s

De Standaard/Gazet van Antwerpen:

“Nog dit jaar worden de eerste elektrische deelwagens van de Gentse coöperatie Partago in de Antwerpse zuidrand voorgesteld. De primeur is voor Mortsel en Boechout. Partago heeft al verschillende elektrische deelwagens staan in de omgeving van Gent, maar over enkele weken omen de wagens ook naar Mortsel en Boechout.

In de zuidrand is het de coöperatieve ZuidtrAnt die de coördinatie op zich zal nemen. ‘Dit jaar beginnen we met drie elektrische deelwagens in Mortsel. Ook met Boechout hebben we al een akkoord’, zegt Koen Hardy, voorzitter van ZuidtrAnt.

De elektrische laadpalen werken op basis van zonnepanelen, daarom komen de deellocaties in de buurt van gebouwen met een zonnedak.

ZuidtrAnt wil niet stoppen met die eerste deelplaatsen. ‘We onderzoeken ook of er een elektrische deelwagen kan komen in Lint. Die lancering zou voor 2019 zijn. Over drie jaar willen we een tiental elektrische deelwagens in de zuidrand hebben’, besluit Hardy.


‘We hebben in Mortsel al Cambio, maar de markt is momenteel groot genoeg om meerdere deelsystemen van wagens toe te laten’, zegt schepen van Duurzame Ontwikkeling Steve D’Hulster. ‘Met dit initiatief slaan we een dubbelslag. We halen auto’s uit het verkeer en de CO 2-uitstoot verlaagt door elektrisch te rijden. Het is ook een kans om elektrisch rijden te stimuleren.”