Inwoners gaan elektrische auto delen binnen de wijk

De Limburger:

Binnen enkele wijken, verspreid over de gemeente Horst aan de Maas, krijgen inwoners de mogelijkheid om een elektrische auto te delen. Onder de naam DeeldeZon wil de gemeente duurzame mobiliteit stimuleren en de inwoners kennis laten maken met gedeeld autogebruik.

Binnen het project fungeert de elektrische deelauto als een batterij: de auto’s kunnen direct van de zonnepanelen lokale stroom ontvangen, maar ook terug leveren aan het gebouw waar de stroom vanaf komt. Naast het leveren van een bijdrage aan schone luchtkwaliteit draagt DeeldeZon ook bij aan een sociale toekomst, omdat de auto’s gedeeld worden met buurtbewoners. Ook wordt de mobiliteit van inwoners die niet in staat zijn een eigen auto aan te schaffen, hiermee bevorderd. De komende maanden wordt bekeken waar in de gemeente de elektrische deelauto’s geplaatst worden. De gemeente gaat voor dit project voor een periode van drie jaar samenwerken met het bedrijf Zonnova elektrische deelauto’s.