Deelautoproject Venlo valt in de prijzen

Omroep Venlo:

Het Venlose deelautoproject Deeldezon heeft een landelijke prijs ontvangen. Het initiatief dient als voorbeeld voor andere gemeenten.

Venlo viel in de prijzen als beste lokale initiatief voor autodelen. De prijzen voor autodelen worden sinds vier jaar uitgereikt door natuurorganisatie Natuur & Milieu in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. Minister Stientje van Veldhoven overhandigde de award aan Deeldezon en duurzaamheidswethouder Marij Pollux. 

Alle wijken een deelauto 

Binnen drie jaar moeten alle wijken in Venlo voorzien zijn van een deelauto op groene energie. Die energie moet worden opgewekt op lokale daken in de wijk. De deelauto’s worden verbonden met laadpalen die ook energie kunnen terugleveren aan het elektriciteitsnet.

In september werd in ‘t Ven de eerste laadpaal met deelauto gepresenteerd. Naast ‘t Ven is er ook een deelauto en bijbehorende laadpaal geplaatst op de Venlose Craneveldstraat. Met andere wijken zijn de gemeente en Deeldezon in gesprek om te komen tot afspraken.

In Belfeld en Velden zijn die afspraken inmiddels gemaakt. Met Hout-Blerick, Arcen, Tegelen en Steyl worden nog gesprekken gevoerd. In 2020 wil de gemeente het project verder uitrollen en meerdere wijken voorzien van deelauto’s, zo laat een woordvoerder weten.