‘Ik duw op de startknop van de elektrische deelauto, maar er gebeurt niets’


De Limburger (tekst: Peter Heesen)

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200101_00139250


Quotes uit het artikel: 

“Ik fiets de bocht om en… jawel, daar staat-ie. Mijn Nissan Leaf. Tenminste, voor een proefrit. Ik open de app Buurauto op de telefoon en veeg naar rechts, zodat de deur ontgrendelt. In de auto ligt de druppel om de laadkabel los te maken. Ik druk op de startknop, maar er gebeurt niets. Ik druk nog eens, er gebeurt niets. Eindelijk realiseer ik me dat ik in een elektrische auto zit. Die hoor je niet.”

“Het bereik is een puntje. Volgens het scherm kan ik 222 kilometer met de Nissan afleggen. Als je naar een verre bestemming gaat, moet je rekening houden met tussentijds opladen. Aan de andere kant: een gemiddelde autorit is 16,3 kilometer, enkele reis. Aldus Paul van de Kandelaar, leider van het autodeelproject DeeldeZon.”