‘Ik duw op de startknop van de elektrische deelauto, maar er gebeurt niets’


De Limburger (tekst: Peter Heesen)


Het autodeelproject DeeldeZon ging in september in Venlo van start en kreeg drie maanden later al een prijs van de minister. Hoe werkt die deelauto en, belangrijker, hoe bevalt die?

Ik fiets de bocht om en… jawel, daar staat-ie. Mijn Nissan Leaf. Tenminste, voor een proefrit. Ik open de app Buurauto op de telefoon en veeg naar rechts, zodat de deur ontgrendelt. In de auto ligt de druppel om de laadkabel los te maken. Ik druk op de startknop, maar er gebeurt niets. Ik druk nog eens, er gebeurt niets.

Eindelijk realiseer ik me dat ik in een elektrische auto zit. Die hoor je niet. Ik trap het gaspedaal in en geruisloos rijd ik weg. Na een rondje van acht kilometer keer ik terug. De kabel gaat weer aan de paal. Ik sluit de deur en meld me af. Meteen krijg ik de rekening: 6,80 euro. Omdat ik geen abonnement heb, betaal ik 2 euro per uur en 60 cent per kilometer.

Total loss
Onze tweede auto werd onlangs aangereden op de parkeerplaats. Total loss. De eerste ingeving was: een nieuwe kopen. Maar waarom? Hij stond meestal stil. We besloten het een tijdje zonder te proberen. Met de trein en ook met de fiets kom ik op mijn werk, maar wat doe je als je toch een extra auto nodig hebt?
De aandacht werd getrokken door de elektrische deelauto, waarvan er sinds september twee in Venlo rijden. Het downloaden van de app is eenvoudig, het reserveren van de auto ook. Je kunt hem dag en nacht gebruiken, ook op zon- en feestdagen. Hij rijdt op stroom, wat goed is voor het geweten.


222 kilometer
Het bereik is een puntje. Volgens het scherm kan ik 222 kilometer met de Nissan afleggen. Als je naar een verre bestemming gaat, moet je rekening houden met tussentijds opladen. Aan de andere kant: een gemiddelde autorit is 16,3 kilometer, enkele reis. Aldus Paul van de Kandelaar, leider van het autodeelproject DeeldeZon.
De auto wordt, onder de naam Buurauto, gedeeld door mensen in de wijk en is ook een accu op wielen. Hij wordt opgeladen met stroom die is opgewekt door zonnepanelen en levert de stroom terug om gebouwen te verwarmen als die stil staat.


Buurauto

De Buurauto, een elektrische deelauto, is beschikbaar in Venlo en Beesel, en vanaf januari 2020 ook in Horst aan de Maas, Peel en Maas en Maastricht. In Venlo startte het project in september. Sindsdien hebben 86 mensen de app gedownload. Er zijn 70 ritten gereserveerd met twee auto’s (Nissan Leaf), oftewel 5,8 per week. Per rit werd gemiddeld 23,7 kilometer afgelegd.