HLN: Cambio opent autodeelpunt met twee wagens aan gemeentehuis

MACHELEN – Robby Diederick 27-09-2021

Aan het gemeentehuis van Machelen is maandagochtend een autodeelpunt van Cambio geopend. Inwoners en bedrijven kunnen er voortaan een auto delen. Ook gemeentepersoneel zal er gebruik van maken. “Zo’n deelwagen vervangt tussen de acht en de twaalf particuliere wagens in de buurt”, weet burgemeester Steve Claeys (N-VA).

Volgens Geert Gisquière van Cambio is het autodelen financieel interessant voor wie weinig met de wagen rijdt. “Want brandstof, pechverhelping en verzekering zijn inbegrepen in de prijs”, klinkt het. “ Of misschien vormt Cambio wel een interessant alternatief voor de tweede wagen in het gezin? Meer dan 50.000 mensen zijn al van de voordelen overtuigd in België, we hopen dat ook de inwoners van Machelen enthousiast zullen gebruik maken van deze gedeelde auto’s.”

Om die reden werd maandag een ophaalpunt van Cambio geopend aan het Machelse gemeentehuis. “Er wordt gestart met twee volledig elektrische wagens, maar met de bedoeling dit aanbod verder uit te breiden in functie van het gebruik”, zegt burgemeester Steve Claeys. “Als gemeente ondersteunen we deze dienst. Het initiatief komt immers tegemoet aan de lokale parkeerdruk, wanr één Cambio-wagen vervangt tussen de acht en de twaalf particuliere wagens in de buurt en draagt mee een steentje bij tot een verminderde milieubelasting.”

De deelwagens worden in Machelen opgeladen via slimme laadpalen die verbonden zijn met zonnepanelen die door de burgercoöperatie Pajopower met investeringsgeld van burgers geplaatst werden. Tot slot organiseerde Haviland de aanbesteding waarmee het elektrisch autodelen en de zonnepanelen met burgerparticipatie tot stand kwamen.