HLN: Huisvestingsmaatschappij parkeert deelwagen voor huurders en personeel in centrum Halle

Bart Kerckhoven | 22-10-21 | HALLE |
De huurders van Woonpunt Zennevallei kunnen voortaan een deelwagen uitlenen van de maatschappij. De auto zal ook gebruikt worden door het personeel en rijdt elektrisch.

“De stad Halle wou inzetten op deelwagens en wij wilden een oplossing bieden voor de mobiliteitsarmoede van onze huurders”, legt directeur Bart Vranken van Woonpunt Zennevallei uit. “Veel van onze huurders in het stadscentrum hebben geen auto en zijn daardoor beperkt in hun verplaatsingen. Een deelwagen is dan de ideale oplossing aangezien deze slechts af en toe nodig is.”

De deelwagen die geparkeerd wordt aan de Molenborre zal elektrisch rijden en opgeladen worden door zonnepanelen die op het dak van de zetel van Woonpunt Zennevallei liggen. De wagen kan gehuurd worden via het autodeelsysteem Cambio.  Wie bij Cambio aangesloten is, kan de auto reserveren voor de periode die hij of zij wil en dat op het moment dat hem of haar het beste uitkomt. Een gebruiker betaalt dan in functie van het gebruik in tijd en kilometers en kan zo heel wat geld uitsparen.

Dat de wagen via zonnepanelen opgeladen wordt is mogelijk dankzij de samenwerking met burgercoöptatie PajoPower. “We plaatsten zonnepanelen op het dak, goed voor 11 kWp”, zegt voorzitter PajoPower Noël Sissau. “Deze staan tegelijkertijd ook in voor een deel van het energieverbruik van de gemeenschappelijke delen van het gebouw. Zo wordt onderzocht welke rol de elektrische wagen kan hebben in het stabiliseren van het elektriciteitsnet op piek- en dalmomenten.”

Link naar artikel op HLN