Nieuwe partner: gemeente Hemiksen

De gemeente Hemiksem is partner van DeeldeZon geworden! In het kader van het project ‘Helemaal Hemiksem’ kiest deze gemeente in de provincie Antwerpen voor een duurzame toekomst. Dankzij DeeldeZon kan het lokaal bestuur elektrische deelmobiliteit introduceren in Hemiksem. Een belangrijke stap in de modal shift.

Hemiksen wil gezinnen stimuleren om niet langer twee of meer wagens te gebruiken en te kiezen voor duurzame alternatieven. Met de elektrische deelwagen, die opgeladen wordt met zonne-energie en wordt opgeladen via een smartcharing laadpaal, bieden ze een duurzaam alternatief aan. 

Op het dak van de multifunctionele zaal Depot Deluxe legt DeeldeZon 143 zonnepanelen, die naar verwachting in totaal 44.559 kWh/jaar aan energie opwekken. Met deze zonne-energie wordt het energieverbruik in Depot Deluxe gedekt en het energieverbruik van de deelwagen. Via een slimme sturing – smartcharging – wordt bepaald waar de opgewekte energie op welk moment het meest nodig is.

Houd via de projectpagina de voortgang in de gaten!