’s Hertogenbosch

DeeldeZon en ‘s-Hertogenbosch zullen verschillende projectlocaties starten op Brede Bossche Scholen, waar zonne-energie wordt opgewekt. Deze energie wordt gekoppeld aan een V2G-laadpaal, waaraan een deelauto gekoppeld is. Door het plaatsen van een V2G laadpaal worden de elektrische deelauto’s opgeladen wanneer veel zonne-energie voorhanden is (smart charging). Op een later moment, wanneer de zon niet schijnt, kan de laadpaal de auto gedeeltelijk ontladen en terugleveren aan het gekoppelde pand of het wijknetwerk (V2G).

We kiezen voor het opzetten van projecten expliciet voor de Brede Bossche Scholen (BBS). Dit is een school, opvang en sport-en buurtcentrum in één. Ze staan in wijken met bewoners die onze speciale aandacht verdienen. Deze groep wordt vaak vergeten in de transitie. Samen met gemeente ‘s-Hertogenbosch is besloten om hier te beginnen met de uitrol. Juist hier, omdat we ook in pionierende groene projecten sociaal inclusief kunnen zijn.

Wethouder Ufuk Kâhya: “Ik ben erg enthousiast over dit project, omdat hierin verschillende ambities van onze gemeente samenkomen. Duurzame mobiliteit, inclusiviteit en een gezond leefklimaat. De DeeldeZonprojecten worden namelijk binnen de Brede Bossche Scholen opgezet. Daar wordt de deelauto prominent geplaatst, zodat gezinnen kennismaken met deelmobiliteit, zonne-energie en natuurlijk het terugleveren van de energie, V2G.`

 

Lees het hele interview hier.